Morten Schelde

Home / Morten Schelde
Morten Schelde

Morten Schelde

Morten Schelde har sit atelier i en gammel fabriksbygning på Godthåbsvej. Ind i gården til venstre og op af en rusten jerntrappe. Han er i fuld gang med at tegne, da jeg ankommer midt på formiddagen. Vi skubber tegneredskaberne lidt til side, og der kommer néskaffe på bordet.
Morten Schelde arbejder i tusch, blyant og kul på papir. Her føler han sig hjemme, efter i en årrække – efter akademitiden – at have arbejdet med lærreder, pensler og farver. Han er en mester på papiret, og motiverne udvikler sig i takt med den fremadskridende færdiggørelse. Morten ser tit sine værker i et frøperspektiv, hvor forgrunden med græs, rødder og dyrevæsener bemægtiger sig beskueren med sine myldrende detaljer og skiftende lys og mørke.
Til “hverdag” er Morten i stand hos Galleri Susanne Ottesen. Trods sin relativt unge alder (født i København i 1972), har Morten Schelde en lang lang lang udstillingkalender bag sig (og foran sig). Han er repræsenteret på Amalienborg, Louisiana, Arken, Statens Museum for Kunst og i flere tyske kunstsamlinger.
En smagsprøve på Morten Schelde får man bedst ved at kigge ind på hans hjemmeside, www.mortenschelde.com