Nyhedsbrev nr. 53 – april 2018

Udgivet 01/04-2018

Kære medlem

Foreningen har herved fornøjelsen af at udsende Nyhedsbrev nr. 53

Foreningsnyt

Generalforsamling 2018

Den 24. generalforsamling bliver afholdt torsdag den 17. maj 2017 kl. 17.00 i værkstedets gårdhave. Der vil blive udsendt separat indkaldelse til generalforsamlingen. Vi håber at mange af vore medlemmer vil møde frem til denne årlige festlige begivenhed.

Medlemssituationen

Foreningen har et maksimalt medlemstal på 100. Lige nu har vi nogle få ledige medlemskaber, og da vi gerne vil være fuldtallige, opfordrer vi vore medlemmer til at sprede den glade nyhed. Vilkår for medlemskab fremgår af vores hjemmeside, www.stentrykketsvenner.dk

Portræt af 2018 årstrykkets kunstner, Kumi Machida

Det er med glæde at vi kan præsentere den japanske kunstner, Kumi Machida (1970), som kunstneren bag årstrykket for 2018. Kumi Machida repræsenterer en yngre generation af samtidige japanske kunstnere, som har fået international anerkendelse. Kumi fik sit store gennembrud i 2007, hvor hun vandt førstepris i The Sovereign Asian Art Prize. Hun arbejder med en nyfortolkning af den japanske nihonga stil i enkle kompositioner og billedrum og med anvendelse af få farver. Hun er repræsenteret på MoMa i New York og på Museum of Contemporary Art i Tokyo. I 2008 deltog hun i udstillingen “Manga – japanske billeder” på Louisiana, og siden da har hun afholdt udstillinger i London, Paris, Hannover, Frankfurt, Wien og New York. Stentrykkets Venner kom, via hendes danske mand, i kontakt med Kumi Machida, da hun i 2017 udstillede i Kulturhus Kappelborg i Skagen.

Kumis billeder er karakteriseret af stor enkelthed, udført med klarhed og præcision. Hun arbejder meget med tusch og blæk på papir, men skal nu på sit første egentlige arbejdsophold i Danmark prøve kræfter med litografiet. Kumi skal udføre sit litografi på værkstedet i Valby i sidste halvdel af april. Vi kan næsten ikke vente med at se, hvad Kumi med teknisk støtte fra Søren kan levere til medlemmerne i Stentrykkets Venner.

Sidste nyt:
Kumi begyndte sit arbejde på værkstedet mandag den 16. april, og sekretæren smuttede forbi for at hilse på kunstneren.

Kumi Machida med sine skitser
Kumi Machida i gang

Nyt fra værkstedet v. Søren Ellitsgaard

Som jeg beskrev i sidste nyhedsbrev, er vi igang med en stor serie monotypier med Morten Buch. (red. bemærkning: Monotypi (lat. enkelttryk) er en grafisk fladtryksteknik, der oftest kun benyttes til et enkelt tryk, idet følgende ikke bliver gode) Vi er nu inde i slutspurten med at få lave dem færdige, og der er kommet datoer på de 2 udstillinger. Det bliver den 10. oktober på Kastrupgårdsamlingen og den 2. februar 2019 på Horsens Kunstmuseum. Jeg tror det bliver en meget flot udstilling og dermed også en god reklame for værkstedet.

På værkstedet har vi haft besøg af Anna Sørensen, der lavede et meget stor og farverigt tryk til en kunstforening.

Den unge Morten Knudsen som er ved at afslutte fra akademiet var forbi for at lave tryk til et fond, og han fik også lavet et fint lille tryk til værkstedet. Man skal bestemt holde øje med Morten Knudsen.

Vi lavede et meget smukt tryk med Jesper Christiansen til hans udstilling på Kunstforeningen GL STRAND.

Og en gammel ven af værkstedet, Morten Schelde, fik 2 fine tryk igennem pressen til eget forlag.

En anden kunstner som er ny på værkstedet er Matthias Malling Mortensen. Vi udgav 3 værker med ham, to litografier og et linoleumstryk. Matthias har lige haft soloudstilling på Sunday S- Gallery. Han har et meget fint og grafisk udtryk i sine værker.

Alt vel på rammeværkstedet. Der har været meget travlt specielt efter vores julesalg, hvor mange kom med værker til indramning, og husk at vi giver 20% til jer medlemmer, hvis I skal have indrammet.

Jeg arbejder på vores nye hjemmeside. Det er blevet et større projekt, da der skal fotograferes, skrives nye tekster og alt skal genskabes. Forhåbentlig kan vi snart få den op at køre igen.

Besøg på Kastrupgårdsamlingen

Foreningen planlægger et besøg på Morten Buchs udstilling af monotypier på Kastrupgårdsamlingen. Besøget med omvisning vil formodentlig finde sted søndag den 21. oktober. Der vil senere tilflyde medlemmerne nærmere information.

Ejendommen

Vi arbejder løbende på vedligehold af den gamle ejendom, som huser værkstedet. Lige nu ser vi på skader under taget, som har medført, at tagrenderne hælder den forkerte vej, dvs væk fra nedløbet.

Med venlig hilsen

STENTRYKKETS VENNER

Bjarne Leth Nielsen, sekretær