Legattryk 2020

Ahmad Siyar Qasimi

Legattryk 2020 af Ahmad Siyar Qasimi
Ahmad Siyar Qasimi
"Kvinde"
Udgivet til fordel for Stentrykkets
Venners kunstlegat i år 2020

Ahmad Siyar Qasimi

  • Legattryk 2020
  • Pris: 1.800 kr.
  • Papirformat H41 cm x B41 cm
  • Oplag: 40
  • Signeret og nummereret af kunstneren

Ahmad Siyar Qasimi (f. 1986, DK) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2014.

Hans malerier og tegninger vibrerer i deres samtidigt genkendelige og fremmedgjorte motiver. Med en omhyggelig og præcis teknik placerer Ahmad Siyar Qasimi penselstrøg af oliemaling på lærredet. Ved at male med én farve ad gangen og ofte lagre komplementære farver på hinanden skaber kunstneren en vibrerende og fysisk tekstur på billedets overflade. Han opnår den samme effekt i sine tegninger, hvor den sorte olietusch skaber maleriske kvaliteter på det hvide papir.

Motivet "Kvinde" forestiller en flygtning, en kvinde, der er blevet reddet fra et skibsforlis. Hendes ansigt er indhyllet i redningsfolie og fremstår med lukkede øjne centralt i billedet. Hun er omgivet af linjer og reflekterende flader, der skaber uro. Teknikken med tusch og kridt på den litografiske sten giver en lavering, der tilføjer plasticitet og dybde til billedet. Dette forstærkes af det monokrome tryk i ultramarin. 

Ultramarin er valgt som farve, da den er knyttet til det guddommelige og symboliserer Guds sandhed og evighed, samtidig med at den repræsenterer himlen og havet. Siyar har bevidst valgt denne farve, hvilket gør litografiet ikonografisk med religiøse referencer.

Legattryk