Medlemstryk 2003

Anne Vilsbøll

Medlemstryk 2003 af Anne Vilsbøll
Anne Vilsbøll
"DEN GULE GLØD"
Udgivet til fordel for Stentrykkets
Venners kunstlegat i år 2003

Anne Vilsbøll

  • Medlemstryk 2003
  • Signeret og nummereret af kunstneren

Anne Vilsbøll arbejder på sit meget koloristiske medlemstryk fra 2003.

Kort om “DEN GULE GLØD”

Farvens lag, dybde og tyngde, farvens glød og vibreren. Fladens aktive måde at optage farven på, fladens samarbejde med farven, er de faktorer, der interesserer mig i arbejdet med maleriet. Som en naturlig følge heraf, således også med litografiet.

Da papir er mit speciale, var valg af papir til trykning essentielt og det første, der skulle være på plads. Det trykpapir, jeg holder mest af til litografi er Moulin de Guy, der har en rå, kraftig, absorberende flade.
Som udgangspunkt for samarbejdet med trykkeren, havde jeg et maleri med, som viste den komposition og den farveholdning, vi skulle bevæge os i retning af. Fra lysende gul cadmium til mørkere gul cadmium over rød, til blå, indigo og sort, der igen skaber endnu flere farver, blev det til min hidtidige rekord: 11 farver for at opnå den kraft, litografiet skulle udstråle.

Stenen blev malet helt ud hver gang – farven går ud over papirets revne kant. Kompositionen holdes på plads fra det horisontale mørke felt i billedets midte og feltet forneden, men herfra bevæger billedet sig opad for at understrege den gule farves uendelighed. Jeg holder meget af gule og blå farver, netop fordi de er uendelige.

Igennem de sidste 3 år er det især de kraftige farveindtryk fra mine ophold i Indien, der har fæstnet sig. Kompositionsmæssigt er det altid en kraftig forenkling af det virvar, jeg oplever omkring mig, som forsøges at blive nået – en forenkling, der skal indkredse en følelse af at gribe efter gløden – farvens!

Jeg vil sige tak til foreningen – tak til Søren, Helle og Peter. Det var en god oplevelse og forhåbentlig er det ikke sidste gang, jeg har trykt med Søren.

Anne Vilsbøll

Medlemstryk