Årstryk 2024

Magnus Fisker

Årstryk 2024 af Magnus Fisker
Magnus Fisker
— Årstryk —
Udgivet til fordel for Stentrykkets
Venners kunstlegat i år 2024

Magnus Fisker

  • Årstryk 2024
  • Pris: 4.000 kr.
  • Papirformat H86 cm x B60 cm
  • Oplag: 110
  • Signeret og nummereret af kunstneren

Magnus Fisker (f.1992, Ringsted) er under uddannelse på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Han repræsenteres af Hans Alf Gallery i København, hvor han markerer sig som en af de få ekspressionistiske malere, der nyder national anerkendelse.

Hans energiske farveeksplosioner indfanger små glimt af store fortællinger, om det at være menneske og om at navigere i en kompleks verden. Gennem maleriets intime skabende proces, søger Magnus Fisker at gøre verden mere håndgribelig, et penselstrøg ad gangen, lag for lag.

For Fisker er maleriet en intuitiv udfoldelse, der forfører og overrasker ham. Han forklarer, at maleriet ofte transformerer sig for øjnene af ham, og vasker hans oprindelige hensigter væk.

”Kunstværket udvikler sig selvstændigt og udfordrer min forståelse af visuelle former. Usikkerheden, der opstår under denne proces, begejstrer mig; det er som at male baseret på det ukendte. Som menneske er der mange aspekter af verden, jeg ikke fuldt ud forstår, og denne usikkerhed bliver en drivkraft i min kunst.” 

Kompleksiteten i hans værker udfordrer beskueren til at bidrage med deres egne perspektiver, idet de associerer og erindrer, hvilket gør hvert møde med kunsten personligt og unikt.

”Mit arbejde inviterer til et langsommere, mere eftertænksomt blik, der opfordrer beskueren til at modstå trangen til hurtige vurderinger.”

Årstryk